Reduction principle in the Banach space - Lykova О. B. (Ukrains’kyi Matematychnyi Zhurnal, 1971)
В роботі метод інтегрування многовидів застосовується для дослідження стійкості розв’язків нелінійних диференціальних рівнянь в нескінченновимірному банаховому просторі L в критичному випадку. Для рівняння \[dxdt=Ax+X(t,x,ε),(1)\] що розглядається в L, встановлено принцип зведення, що дозволяє питання про стійкість розв’язків рівняння (1) при наявності критичної частини спектра у оператора А звести до питання про стійкість розв’язків рівняння стосовно критичної змінної, розмірність якого менша від розмірності вихідного рівняння і в ряду випадків може бути скінченною.